In de kijker

 • Algemene Verordening Gegevensbescherming: Privacycommissie lanceert themadossier en stappenplan

  De Privacycommissie informeert op haar website over de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ook stelt ze een stappenplan ter beschikking voor bedrijven en organisaties ter voorbereiding van de implementatie van deze nieuwe verordening.

 • De Privacycommissie betekent het vonnis aan Facebook

  Op 9 november 2015 veroordeelde de rechter Facebook in kortgeding tot de betaling van een dwangsom van 250.000 EUR per dag indien zij het surfgedrag van niet-gebruikers via cookies en social plug-ins blijven volgen. Dit vonnis wordt aan Facebook betekend.

 • Folder en lespakket over het recht op afbeelding

  Youtube, Snapchat, Instagram, WhatsApp, etc… Een paar jaar terug nog onbestaande maar nu dagelijkse kost. We delen 24/24 en 7/7 met z’n allen massaal foto’s en filmpjes en worden overstelpt met ontelbare beelden over alles en nog wat, over onszelf, onze kinderen, onze familie, onze sportclub, onze school, ons werk, onze kerk, onze jeugdbeweging. Voor onze jongeren is een leven zonder online delen van beeldmateriaal nu al ondenkbaar.

 • Het vonnis in de zaak Facebook

  Bij vonnis van 9 november 2015 heeft de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel, zetelend in kortgeding, Facebook Inc., Facebook Ireland Limited en Facebook Belgium BVBA veroordeeld om te stoppen met het registreren via cookies en social plug-ins van het surfgedrag van internetgebruikers uit België die geen Facebook-account hebben.

 • Facebook social plug-ins: aanbevelingen voor internetgebruikers en eigenaars van websites

  In haar aanbeveling omtrent Facebook van 13 mei 2015 richt de Privacycommissie zich tot drie betrokken partijen: Facebook, eigenaars van websites en internetgebruikers. Op deze pagina vindt u de aanbevelingen over social plug-ins voor internetgebruikers en website-uitbaters.