In de kijker

 • Conferentie - New European Data Protection Laws: The Belgian Perspective

  Op 7 juli 2016 organiseert de Brussels Privacy Hub een meertalige conferentie voor diverse sectoren, waarbij een beter begrip beoogd wordt voor de gevolgen van de komende EU-regels voor juridische professionelen die werken met de Belgische overheid en bedrijven.

 • Algemene Verordening Gegevensbescherming aangenomen door Europees parlement

  Op 14 april 2016, na vier jaar onderhandelen, stemden de Europese lidstaten finaal in met de nieuwe EU-verordening over de verwerking van persoonsgegevens (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Hiermee werd goedkeuring gegeven voor een nieuwe regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens en een richtlijn voor politie en justitie inzake gegevensbescherming.

 • Privacycommissie publiceert brochure en jaarverslag 2015

  De Privacycommissie heeft haar jaarverslag 2015 gepubliceerd. Ook stelt ze dit jaar - en dit voor de eerste keer - een brochure ter berschikking waarin de belangrijkste en markante dossiers en cijfers van het afgelopen jaar opgenomen zijn.

 • De Privacycommissie betekent het vonnis aan Facebook

  Op 9 november 2015 veroordeelde de rechter Facebook in kortgeding tot de betaling van een dwangsom van 250.000 EUR per dag indien zij het surfgedrag van niet-gebruikers via cookies en social plug-ins blijven volgen. Dit vonnis wordt aan Facebook betekend.

 • Folder en lespakket over het recht op afbeelding

  Youtube, Snapchat, Instagram, WhatsApp, etc… Een paar jaar terug nog onbestaande maar nu dagelijkse kost. We delen 24/24 en 7/7 met z’n allen massaal foto’s en filmpjes en worden overstelpt met ontelbare beelden over alles en nog wat, over onszelf, onze kinderen, onze familie, onze sportclub, onze school, ons werk, onze kerk, onze jeugdbeweging. Voor onze jongeren is een leven zonder online delen van beeldmateriaal nu al ondenkbaar.