In de kijker

 • Vacante betrekkingen december - januari 2018

  In de loop van de maanden december en januari zal de Privacycommissie binnen haar administratie 8 statutaire ambtenaren aanwerven. De inschrijvingen worden op 13/11/2017 afgesloten.

 • Vacante betrekkingen oktober 2017

  In de maand oktober 2017 zal de Privacycommissie binnen haar administratie 4 statutaire ambtenaren aanwerven: een Directieassistent Communicatie, een Bestuursassistent, een Directieassistent Informatieverantwoordelijke en een Directieassistent Organisatie en Resources Management. De inschrijvingen worden op 16/10/2017 afgesloten.

 • Wanneer moet Telenet mijn toestemming vragen om mij “gerichte reclame”, gebaseerd op mijn kijk-en/of surfgedrag, toe te sturen?

  Telenet kondigde op 20 september 2017 aan haar TV-reclameaanbod uit te breiden met “gerichte reclame” op basis van het kijk- en/of surfgedrag van de klant. Telenet-kijkers met een digicorder zullen gepersonaliseerde TV-reclame te zien krijgen. Bestaande klanten worden standaard ingedeeld in niveau “persoonlijk”, het niveau dat “gerichte reclame”, gebaseerd op het kijkgedrag, toelaat. Pas vanaf het niveau “uniek” zullen ook de surfgegevens worden meegenomen voor het aanbieden van gepersonaliseerde TV-reclame, maar dit laatste enkel ten aanzien van klanten die actief voor dit hoogste niveau hebben gekozen. Het verwerken van gegevens over het internetgebruik van de klant voor het aanbieden van gepersonaliseerde TV-reclame is immers nieuw en vereist daarom een uitdrukkelijk toestemming.

 • Vernieuwde FAQ-pagina over de Algemene Verordening Gegevensbescherming!

  Neem hier een kijkje!

 • Tomorrowland: uitspraak in kort geding

  3 geweigerde Tomorrowland-bezoekers stapten naar de kortgedingrechter om alsnog toegang te krijgen tot het festival. Daarnaast vragen zij ook de redenen die aan de basis liggen van de weigeringsbeslissing. De Privacycommissie kwam op vraag van de eisers tussen in de procedure.