Actua

 • Vacante betrekkingen februari 2018

  In de loop van de maand maart 2018 zal de Commissie overgaan tot de aanwerving van 2 statutaire ambtenaren binnen haar administratie: 1 Nederlandstalige en 1 Franstalige Adviseur informatietechnologieën en -veiligheid.

 • Dag van de databescherming: de nieuwe privacyregels op kindermaat

  Op 28 januari vieren we jaarlijks de Europese dag van de databescherming. Die staat dit jaar helemaal in teken van de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei van toepassing wordt. Omdat kinderen zich steeds jonger en vaker online begeven moet bijzondere aandacht worden gegeven aan de bescherming van hun data. Maar kinderen kunnen zelf ook bijdragen aan een veilige online omgeving, door zich bewust te zijn van de gegevens die ze delen. De Privacycommissie en Mediawijs ontwikkelden daarom een educatief pakket dat jongeren spelenderwijs kennis laat maken met de basisprincipes van de nieuwe databeschermingswet. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer en Vlaams minister van Cultuur, Media en Jeugd Sven Gatz ondersteunen het initiatief en hebben het nieuw lessenpakket vandaag uitgetest in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel.

 • De nieuwe privacywetgeving: nieuwe wind, geen orkaan!

  De nieuwe Europese privacywetgeving - de “Algemene Verordening Gegevensbescherming” - die op 25 mei 2018 van toepassing wordt, is een opportuniteit voor bedrijven om zich te bezinnen over hoe ze vandaag gegevens bijhouden, hoe ze die gebruiken en hoe het staat met de bescherming ervan.

 • Tomorrowland: Rapport van Comité P ondersteunt de argumenten van de Privacycommissie

  Het Comité P publiceerde zopas haar rapport in verband met de screening naar aanleiding van het Tomorrowland muziekfestival gedurende de zomer van 2017.

 • Privacycommissie publiceert haar Big Data rapport

  We produceren vandaag een berg aan data. Deze data komen van zowat overal: e-mails, informatie die we achterlaten op sociale media, mobiele apps, digitale foto’s en video’s, zoekopdrachten in Google, sensoren, online en offline aankooptransacties, GPS signalen, wearables, enz. Het gegeven waarbij innovatieve technologieën nieuwe mogelijkheden bieden om waarde te putten uit deze tsunami aan beschikbare data kan men vaagweg aanduiden met de term “Big Data”.

Verwante websites

ikbeslis.be

Een specifieke website over jongeren en privacy.

anthologieprivacy.be

Op deze website vindt u een overzicht van privacygerelateerde artikels.