In de kijker

 • Maatregelen tegen POODLE-attack

  Om onze servers tegen een zogenaamde POODLE-attack te beschermen, werden een aantal extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Dit impliceert dat verouderde webbrowsers (zoals Internet Explorer 6) of webbrowsers die niet gebruik maken van meer recente beveiligingsprotocollen niet langer ondersteund worden door onze servers. Dit kan problemen geven voor gebruikers van het e-Loket en e-Forms.

 • Aanbeveling betreffende de na te leven veiligheidsmaatregelen ter voorkoming van gegevenslekken

  Voorkomen is beter dan genezen, daarom heeft de Privacycommissie een aanbeveling uit eigen beweging uitgebracht.

 • Computers, Privacy & Data Protection (CPDP) 2015

  CPDP2015 omvat panels met de volgende actuele thema’s als voornaamste onderwerpen: de hervorming van de gegevensbescherming, Europese en wereldwijde ontwikkelingen, mobiliteit (mobiele technologie, "wearable technologies", grenscontroles), de EU-VS-ontwikkelingen inzake reglementering rond overheidstoezicht, gezondheid, privacy- en persoonsgegevensbescherming, liefde en verlangen in het digitale tijdperk, internet governance en privacy.

 • De "bel-me-niet-meer"-lijst

  Geen telefoontjes met reclame meer? Inschrijven op de nieuwe bel-me-niet-meer-lijst is de boodschap!

 • Kennisgeving van een inbreuk op persoonsgegevens in de telecomsector: toelichting

  De wet op de elektronische communicatie verplicht ondernemingen die openbare elektronische communicatiediensten aanbieden om inbreuken op persoonsgegevens te melden bij de Privacycommissie en het BIPT.